• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Met een voetbalweddenschap begeef je je in de wereld van het online gokken. Het woord gokken zegt eigenlijk alles al. Je hebt kans om te winnen, maar er is ook een reële kans dat je verliest en de inzet kwijt bent. Tenminste, dat zou je denken. Er bestaat namelijk een strategie waarmee je gegarandeerd winst maakt. Dit is de verdubbelingsstrategie (ook wel het Martingale-systeem genoemd). Als je gebruikmaakt van de verdubbelingsstrategie ga je nog steeds weddenschappen winnen en verliezen. Maar die ene verloren weddenschap maakt geen enkele indruk meer. Zelfs als je drie, vier, vijf of zes keer achter elkaar verliest, maak je je geen zorgen. Met de verdubbelingsstrategie richt je blik immers op de langere termijn. Je weet dat je die verloren inzetten vanzelf weer terugverdient. En dat niet alleen, want daar bovenop maak je ook nog eens winst. Benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Verdiep je dan in dit verrassend simpele systeem van verdubbelen en inzetten. 

Je hebt steeds weer 50% kans om te winnen

Je hebt vast weleens een muntje gegooid om te bepalen wie een spel mag beginnen of wie als eerste iets mag kiezen. Zelfs op het voetbalveld is het aloude kop of munt volop ingeburgerd. Met één worp bepaalt de scheidsrechter op een eerlijke manier welke club de speelhelft mag kiezen. Met kop of munt zijn er twee uitkomsten mogelijk, en de kansen voor beide uitkomsten liggen gelijk. Bij elke worp is er 50% kans op munt en 50% kans op kop. Vertaald naar het voetbal betekent dit dat de thuisploeg 50% kans heeft om de speelhelft te bepalenmaar dat er ook 50% kans is dat de bezoekende club het voordeel van die eerste keuze heeft.

De verdubbelingsstrategie gaat uit van dezelfde strategie als kop of munt. Elke keer dat het muntje gegooid wordt, liggen de kansen weer gelijk. Datzelfde geldt voor een voetbalweddenschap. In theorie heb je bij elke weddenschap 50% kans om te winnen en 50% kans om te verliezen. Zelfs wanneer je de ene single bet na de andere verliest, komt er een moment dat het muntje de juiste kant opvalt en dat je wint. Stel dat je de hoogte van je inzet op een strategische manier verhoogt zodat je met één winnende weddenschap alle voorgaande verliezen goedmaakt. Dan ben je aanbeland bij het principe van de verdubbelingsstrategie. 

Verdubbelingsstrategie: een slim systeem om de inzet te bepalen

De verdubbelingsstrategie gaat uit van het idee dat elke nieuwe weddenschap weer nieuwe kansen biedt. Maar als je zes keer achter elkaar je inzet van 10 euro verliest, maak je dat niet zo snel goed met één weddenschap. Bedraagt je inzet opnieuw 10 euro, dan moeten de quoteringen minstens op 7.00 staan. En hiermee speel je alleen nog maar quitte.

Het succes van de verdubbelingsstrategie zit hem in het feit dat je de inzet volgens een vast systeem aanpast. Na een verloren weddenschap sla je namelijk aan het verdubbelen. Verlies je ook die tweede weddenschap? Je hoeft dan niet lang na te denken over de inzet, want je moet wederom verdubbelen. Er zijn van die dagen dat het wedden op voetbal gewoon niet zo lekker loopt. Normaal gesproken is het advies: neem je verlies en weet wanneer je moet stoppen. Maar als je eenmaal voor de verdubbelingsstrategie kiest, moet je in principe door blijven gaan totdat eindelijk een voorspelling uitkomt. Aangezien je de inzet voortdurend hebt verdubbeld, kun je in één keer veel geld binnenhalen. Sterker nog, met het Martingale-systeem levert die ene weddenschap genoeg op om alle voorgaande verliezen te compenseren. Al blijft het daar natuurlijk niet bij. Want zelfs na zes, zeven, acht of meer verloren weddenschappen maak je nog gewoon winst. 

Wat levert het verdubbelingssysteem je op?

Je kunt heel eenvoudig zelf aan de slag met de verdubbelingsstrategie. Zorg wel dat je van tevoren weet dat je met dit systeem wilt gaan werken. Vanaf die eerste verloren weddenschap moet je namelijk al gaan verdubbelen, anders zit die gegarandeerde winst er niet meer in.

Stel je begint je dag met een Both Teams to Score weddenschap voor de wedstrijd tussen AC Milaan en Inter. Deze stadsderby is altijd goed voor een mooie strijd. Je verwacht dus dat beide clubs gaan scoren en je kiest voor een inzet van 10 euro. Jammer genoeg verloopt de wedstrijd niet zoals verwacht waardoor je de inzet kwijtraakt. Op dat moment is het hoog tijd om de verdubbelingsstrategie toe te passen! Bij de volgende voetbalweddenschap die je uitzoekt, ga je dus voor een inzet van 20 euro. Zit het vandaag niet mee en verlies je opnieuw? Die inzet van 20 euro wordt 40 euro, 80 euro, 160 euro, en ga zo maar door… Na vijf verloren weddenschappen op rij ben je al 310 euro kwijt aan de bookmaker. Dat geld wil je natuurlijk heel graag terug. Je gaat dus voor een zesde weddenschap, en dit keer is de inzet 320 euro. Je gaat voor een over/under weddenschap bij de Premier League wedstrijd tussen Liverpool en Brighton. De quotering bij een ‘under 1.5 doelpunten’ staat op 2.20. Een kleine rekensom leert dat deze reeks weddenschappen een winstbedrag heeft opgeleverd van 74 euro. Wedden dat je al die verloren single bets meteen weer bent vergeten?

Een populaire strategie in de gokwereld

Het Martingale systeem heeft al een lange geschiedenis. Vooral in het Frankrijk van de 18e eeuw was deze strategie razend populair. Gokkers sloegen bij een potje roulette massaal aan het verdubbelen en de inzet kon daardoor behoorlijk oplopen. Reken maar dat dat de aandacht trok van andere roulettespelers! Het verdubbelingssysteem uit de 18e eeuw werd later nieuw leven ingeblazen door de wiskundige Paul Pierre Lévy. Deze Fransman was de eerste die de theorie achter het systeem beschreef. Na deze theoretische beschrijving uit 1934 volgt vijf jaar later een officiële benaming. Sindsdien is de verdubbelingsstrategie ook wel bekend als het Martingale systeem.

Wedden op voetbal is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met een potje roulette. Bij het roulettespel zet je bijvoorbeeld in op zwart óf rood. Hierdoor heb je bij elke draai aan het wiel exact 50% kans om te winnen. Als je enigszins bekend bent met de quoteringen van bookmakers, dan weet je dat een 50% winkans gelijkstaat aan odds van 2.00. En juist daar moet je naar op zoek als je gebruik wilt maken van het Martingale systeem. Nu verwacht je misschien een lange zoektocht naar de perfecte weddenschappen. Toch hoef je niet zo heel nauwkeurig te werk te gaan. Het beste kun je kiezen voor een weddenschap met odds van 2.00 à 2.20, maar blijf in ieder geval onder de 2.50. Als je je aan deze limieten houdt, dan kan er in theorie weinig verkeerd gaan.

De theorie is mooi, maar hoe zit het met de praktijk?

Bij het verdubbelingssysteem draait het allemaal om de laatste weddenschap. Je voorspelling komt uit en daarmee weet je alle voorgaande verliezen meteen te compenseren. In theorie levert het Martingale systeem gegarandeerd winst op. Je hoeft dus niet eens verstand te hebben van de competitie waar je op gokt. Zelfs de statistieken kun je links laten liggen. Want waarom zou je al die moeite doen als je het verloren bedrag vanzelf weer terug wint?

Als het echt zo makkelijk was, zou iedere gokker aan het verdubbelen slaan. En daarmee zouden de bookmakers snel van het internet verdwijnen. Zij verdienen immers niets meer als gokkers altijd met winst naar huis gaan. Het zal je dus verbazen dat het Martingale systeem ook een keerzijde heeft. Zo op het eerste oog lijkt het alsof de verdubbelingsstrategie dé manier is om altijd winst te pakken. Maar roulettespelers uit het Frankrijk van de 18e eeuw kwamen er al snel achter dat het systeem tot grote financiële problemen kon leiden. Die problemen beginnen zodra je te maken krijgt met verlies na verlies.

Soms zit het wedden op voetbal gewoon niet mee. Je verliest de eerste weddenschap, de tweede, de derde, de vierde… zelfs de vijfde weddenschap gaat verloren. En dat terwijl je bijna zeker was dat die wedstrijd het tij ging keren. Je moet soms lang volhouden voordat je de reeks met verloren weddenschappen kunt doorbreken. Al die tijd heb je te maken met een inzet dat steeds harder oploopt. Dat is toch behoorlijk riskant. Waar je eerst nog begon met 10 euro, zit je nu misschien aan een inzet van 320 euro. In totaal heb je dan al 630 euro gespendeerd aan je voetbalweddenschappen, zonder dat je nog iets hebt gewonnen. De vraag is dus of je wel voldoende gokbudget hebt om het verdubbelen vol te houden. Zelfs als je meer dan genoeg geld tot je beschikking hebt, kunnen er problemen ontstaan. Bookmakers werken namelijk met limieten waardoor je misschien gedwongen bent om de reeks te staken. Wees daarom altijd voorzichtig als je kiest voor de verdubbelingsstrategie. Want de theorie is mooi, maar de praktijk kan toch echt anders uitpakken dan je hoopt.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.